tisdag 31 augusti 2010

Trädgården

Den här sommaren har vi valt att fokusera på huset utvändigt och på trädgården, men nu när hösten och vinten är på G har vi tänkt att vi ska pyssla mer inne i huset och riktigt riktigt bo in oss.. Som det ser ut nu har vi ännu inte lagt särskilt mycket krut på insidan, men vi (läs M) har stora planer...Från att ha bott i en lägenhet på 85kvm till ett hus på 141kvm så är det faktiskt lite tomt i några rum och det vi haft tidigare passar inte lika bra i huset. Vissa saker har vi faktiskt medvetet valt att inte investera i tidigare utan väntat för att se vad som passar bäst in i huset.


Trädgården har vi däremot pysslat i, och som ni vet sen tidigare har vi sått gräsmatta, men vi har också planterat lite växter.Tiden går fort och tyvärr går inte vårat Internet lika fort... Så det är ett tag sedan jag tog vissa av bilderna.. Nu ser man klart och tydligt en skillnad på gräsmattan. Ännu inte den tätaste och finaste men snart så...
Har planterat en växt framför snorkeln, minns inte vad den heter men tanken är att den ska växa till sig och skymma snorkeln så gott det går. Snorkeln är inte särskilt snygg men väldans praktisk om man har kamin.För några veckor sedan var vi ute på bilpromenad och hamnade i... Grycksbo... och vad hittade vi inte där om en Handelsträdgård. Tidigare när jag gått i handelsträdgårdar har jag alltid gått förbi delen med träd och buskar men nu, nu är det andra Bullar! I Grycksbo hittade jag denna vackra fjärilsblomma. Lyckades dock fånga med en humla på bild i stället för en fjäril...





En Tall med några Buxbom har vi också satt ner i jorden.



Lika så en Schersminbuske. Mmm så gott det kommer att dofta till nästa sommar




Det här är vårat nästa trädgårdsprojekt... ser kanske lite konstigt ut....

men det ska bli en spalje. En levande spalje, ska bli väldigt spännande att se om den tar sig till nästa år. Levande låter kanske lite skrämmande, som att den går i väg men tanken är att kvistarna ska ta sig när de kommer i jorden bilda gröna blad... Vi får vi se. Lyckas det kommer det att bli hur snyggt som helst... lyckas det inte.. Ja då åker de upp ur marken..



Minns ni att jag tidigare skrev ett inlägg om vilka som köpt tomterna kring oss?? Så här ser det ut nu.. Kan ni se vilken tomt som som är vilken ??


Den ljusblå är vår. På kortet syns garaget.
Den rosa är trippel A`s.På kortet skymtar deras vita garage.
Den mörkblå är C & T´s. Som ni ser pågår stomresningen av deras garage.
Den gröna är Köpt av A men ännu är inget byggt.
Den gula är F & M´s, PÅ kortet är det deras hus som syns mest
Den lila är M & T´s målning pågår för fullt. På bilden syns den vita färgen och de stora fina fönstren i köket.



I veckan som var var vi också och beställde häckplantor, ska bli spännande när de kommer. Det dröjer ett långt tag men enligt alla experter så ska den bästa tiden att plantera häck var just på hösten. Passade på att köpa lite nya blommor till farstun.. De blommor som vi haft tidigare ville inte längre vara med oss... Förstår inte hur det har gått till. Har aldrig tidigare lyckats ha i hjäl pelargoner, men någon gång ska vara den första... Vet inte vad jag gjort fel... men jag misstänker att jag inte hunnit sköta om dem lika mycket som jag gjort tidigare.. Nu står där i alla fall nya frost tåliga blommor och fint blev det.




I går när vi satt i soffan skymtade det något i ögonvrån, En rådjurs mamma med sina tre kid var här och smaskade på våra Thujor. Att det finns rådjur här det vet vi sedan tidigare, men att det skulle vara fyra stycken här och mumsa på vårat gröna hade vi aldrig kunnat tro..





ps.
ser ni vilket fint gräs rådjuret har sina klövar i.





1 kommentar:

  1. Javisst är det härligt med rådjuren. Och jag hoppas verkligen att dom får finnas kvar på området trots all bebyggelse.

    Ha en skön kväll

    SvaraRadera