tisdag 24 maj 2011

Grönt är skönt

Nu när det äntligen är grönt ute är det dags att fixa till det gröna så det blir ännu grönare. I höstas planterade vi häck runt en del av tomten, I dag fortsatte vi, med en bit till. Tanken är så klart att det ska bli häck runt hela tomten, men vi tar det i etapper om pö. Vädret har varit riktigt obehagligt idag, regn och sol om vartannat. Men denna hemska blåst.. Det blåser och blåser så det ser ut som att björkarna här i området ska gå av.

När vi satte häcken i oktober planterade vi Ungersk syren och det har vi fortsatt med.. Plantorna som vi satte i höstas är jättefina. De har tagit sig bra och verkar trivas som fisken i vattnet.. Så vi utgår från att den här delen av häcken kommer att bli minst lika fin!

I höstas när häcken var på plats förvånades vi över att tomten genast kändes så mycket större, trots att den egentligen borde upplevas som mindre med tanke på att vi begränsat våran yta rejält genom att hålla oss på vår tomt och inte på tomten bredvid. Samma aha-upplevelse, fick vi vara med om i dag. Så fort häcken var på plats kändes genast tomten mycket större. Tänk så fort man glömmer, och tänk så mycket trivsammare och mer ombonat det blir med lite grönt.


P var den som fick göra det jobbiga och gräva, jag assisterade med plantor och plattade till jorden med fötterna, Teamwork kallas det visst....




Vår gräsmatta är inte den finaste men, den är trots allt inte så gammal. Men jag tycker om den ändå. Det är så skönt att ens ha gräs att gå på och vi har bättrat på den lite här och var så den kommer att bli jättefin.. Gången in till huset och garageuppfarten skall snart fixas och jag längtar!!! Det är helt otroligt vad mycket, sand, lera och annan smuts som följer med skorna in, men snart så hoppas jag att detta är ett minne blott... Som sagt var; man glömmer fort, Minnet är bra men kort!

1 kommentar:

  1. Hallå i blåsten!
    Så skönt med häcken, det blir ju lite mer ombonat också.
    Idag har vi sol men mycket blåsigt, men det går i alla fall att vara ute.

    Ha en fortsatt trevlig semester!
    Agneta

    SvaraRadera