lördag 26 mars 2011

Vägra vintern!!

Jag är innerligt trött på denna hemska vinter, men som tur är börjar den äntligen lida mot sitt slut. På bara några veckor har snön nästintill försvunnit! Har försökt att förstärka vårkänslan här hemma med lite nya blommor redan förra helgen, och idag åkte ljungen på trappan och tallkvistarna i soporna.. De har varit en fin färgklick i vinter men nu längtar jag efter påskliljor, pensér, tulpaner och krokusar!!!

Mårbacka, Tant Hanna i fönstret. Det är verkligen en speciell doft på pelargoner, men jag gillar den, den påminner mig och sommar och sol, mamma och mormor som alltid hade många vackra pelargoner på balkongen på sommaren. Tänk vad minnen är förknippade med dofter! Än så länge är de lite taniga och små, men jag hoppas de tar sig och klarar sig till sommaren, de får då får de flytta ut på altanen.




På bordet står en engelskpelargon, ser ni ljustaken i bakgrunden. Det är min dop ljusstake. Jag gillar verkligen modellen och skulle gärna haft en till så det var ett par.. Tidigare trodde jag att alla som är döpta i Sverige fick samma stake men det varierar tydligen från församling till församling. Jag har fptt det förklarat för mig att staken tydligen skall vara ett kors som är böjt neråt. Så enkel och så fin!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar