torsdag 6 maj 2010

Jordhögen

Är äntligen borta!!




Denna jordhög har skymt utsikten för oss i många många veckor men nu äntligen är den borta! Vilket lyft det blev, för första gången har vi sett vårat hus från baksidan!

Den 4e Maj kom J med sin stora Traktor.

Det var typiskt nog fortfarande en hel del tjäle kvar i högen, jorden har isolerat snön allt för bra vilket gjorde att vi inte kunde göra så mycket mer än att grovplanera tomten. Men vad gör det?! Nu ser vi alla fall ut över våra ägor, och om någon månad hoppas vi dock kunna finplanera tomten. Egentligen är det inte så konstigt att det var så mycket tjäle i högen. Det har trots allt varit en sträng vinter men det kändes lite konstigt att se så stora snöklumpar i Maj. Maj är en sommarmånad i mitt tycker och så tittar stora snöklumpar fram.. Måtte de smälta bort fort!


Det var en rejäl hög som vi hade på tomten. En hel del jord användes för att jämna ut våran tomt och dessutom sparade vi även lite jord för att eventuellt kunna jämna ut marken när jorden har lagt sig till rätta och tjälen gått ur den.

Tidigare under dagen var deT förbi en tjej som bor i ett nybyggt hus någon gata bort och frågade om vi eventuellt skulle kunna köra bort lite jord till hennes tomt som behövde mycket jord. Givetvis passade vi på att göra det. Totalt blev det 9 last med jord.



Så här fint blev det på framsidan !!




För Första gången får jag äntligen visa er baksidan på vårat hus!




1 kommentar:

  1. K i Obygden (som äntligen belönats med lite fritid)7 maj 2010 kl. 20:00

    Oj! Vad fin baksida ni har! Var svårt att se ordentligt när jag var förbi och kikade eftersom vi var tvungna att gå så nära huset.

    SvaraRadera