lördag 15 maj 2010

Begynnelsens tid

Surfade runt lite på nätet och hittade satellitbilder över området som vi bygger. Tyvärr vet jag inte hur gamla bilderna är men jag antar att de har några år på nacken...Kul att se hur det såg ut innan husen började "pluppa" upp och för mig som knappt sett området innan vi började bygga är det extra roligt! På bilderna syns också hur våra grannars hus håller på att byggas. Lite spännande tycker jag! Tyvärr är inte bilderna de bästa, men tänk vad mycket spännande det går att hitta på nätet!


Känner ni igen er från den ritade kartan ?





Så här såg det ut för ca ett år sedan. Nu står som bekant där redan ett hus och flera är på väg :)

3 kommentarer:

  1. Arla i urtid fanns ingenting... :)

    SvaraRadera
  2. Ej sand, ej hav,
    ej svala vågor; jord fanns icke,
    ingen himmel, där fanns ett omätligt gap,
    gräs fanns icke.


    Eller hur var det.. Oj vad Lisbeth lärt oss!!

    SvaraRadera
  3. Var bara tvungen att googla lite... Hur kom egentligen jorden till... Här är enligt Asagudarna svaret...

    Genom spänningarna mellan ljusets varma värld (Muspelheim) och mörkrets kalla värld (Nifelheim) skapades den oerhört väldige, tvekönade Ymer och urkon Audhumbla.

    Från Ymers armsvett och från hans fötter kom frostjättarna (rimtursarna) och Audhumbla skapade den första urguden Bore och Bore`s sonsöner är Oden, Vile och Ve, Dessa tre bröder är skyldiga till mordet av Ymer, när de dräpte honom så forsade det blod och dränkte alla jättar förutom en familj, Och de nu nya gudarna skapade världen tillsammans,
    De skapade jorden av Ymers kropp, hans blod blev till sjöar och hav, hans kött till jordmassan, hans hår till skog, hans skalle till himelen, hans hjärna till molnen, hans tänder och skelett till berg, klippor och stenar och Ymers likmaskar blev dvärgar Östre, Västre, Nordre och Södre och dessa fyra dvärgar placerades ut i kanten av Ymers skalle för att hålla upp himlavalvet och hålla reda på väderstrecken.



    Ja si där... det finns alltså vissa fördelar med Armsvett....

    SvaraRadera