söndag 14 mars 2010

Vår

Veckan som varit har för min del mestadels bestått av jobb och åter jobb... och lika bra är väl det.. Bygget ska trots allt betalas.

Grabbarna jobbar på med huset. Invändigt är det mycket som är klart, en hel del är kvar, men det är inget som det kan fortsättas att jobba på, för plattan måste torka riktigt innan arbetet forsätter. Elektrikerna fortsätter med att dra kablar. Borlänge energi har varit och grävt upp till röret med fjärrvärmen, så snart har vi fjärrvärme! Fönstren som kom i råglas har blivit bytta och nu sitter där klarglas precis så som det ska vara. Sist men inte minst så har snickarna börjar jobba utvändig med panelen. Det blir så fint så!! Om jag för egen del summerar veckan ser det ut ungerfär så här;

Lördag 6/3 städdag..

Helt otroligt vad mycket skräp det blir!! två vändor till Fågelmyra. Släpet var lika fullt båda gångerna. Första vändan så bestod släpet endast av spillbitar från gips skivorna som skruvats upp på väggarna.


Söndag 7/3 inspirationsrunda.

Denna dag gjorde vi en inspirationsrunda till Västerås. Det är jobbigt att bygga hus! Vi har köpt ett nyckelfärdigt hus och det enda som vi tagit på oss är städning, men trots det är det en massa tid som går åt till beslut som skall fattas och självklart är vi även på bygget varje dag och kollar hur det står till.. Det kan verka simpelt att "bara" bestämma hur det skall se ut invändigt, MEN hittar man tex vi tex en snygg duschvägg är det inte bara att köpa,. Vi vill ju ha det snyggaste priset också. Så med andra ord, ut och leta i olika affärer efter det billigaste priset.



Måndag 8/3

Budgivning på lägenheten. Nagelbitare ?? Självklart så vill vi få ut så mycket som möjligt.. eller som P säger: På något sätt måste dina lyx artiklar finanseras....


Tisdag 9/3 Inbrott.

Vaknar av att telefonen ringer.. Ett mindre trevligt samtal som informerar att vi under natten haft påhälsning av tjuvar...


Onsdag 10/3 Kontraktskrivning

lägenheten är såld...Kontraktskrivning med nya ägaren.



Torsdag 11/3 Hmm

Ja vad gjorde vi då?? Enda lediga dagen tillsammans och jag minns inte vad vi gjorde... utarbetad eller vad ??

Fredag 12/3

Jobb, Hela lååååånga dagen


Lördag 13/3

jobb, jobb, jobb, men jag börjar se ledigheten...


Söndag 13/3

Jobb och så klart en sväng till huset.. Första svängen på 2 dagar, så många dagar har det aldrig dröjt mellan besöken.. Tur att P varit där och kollat läget varje dag.





Det går framåt med elen som ni ser. Det var en riktig kabelhärva vid elskåpet, men det är nu ett minne blott!



Taket i garaget är färdig gipsat.
Fjärrvärme på G!Arbetet utvändigt fortsätter med Panelen. Foder runt fönstren är också på plats. Notera att på nedersta bilden är det rätt fönster i köket som är på plats! Bye Bye råglas, Välkommen, klarglas!

Och så vädret då;
För en vecka sedan såg det ut så här..Ett besök på kyrkogården och stenarna syns knappt.




Idag såg det ut så här, takdropp :) Våren är här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar