söndag 11 oktober 2009

Husvisning kan man säga!

I helgen har vi varit lediga och den mesta tiden av helgen har gått åt till hustankar... Nu börjar det närma sig slutresultatet med stora steg.... Ialla fall på papper...... Det dröjer tyvärr ett bra tag till innan huset står där.

Ett sätt för att få lite idéer och räta ut lite frågetecken är att besöka folk som byggt hus. Där kan man både se huset och höra med dem som bor där vad de tycker att vi bör tänka på, och kanske kommer de med några förslag. Eftersom vi har valt att bygga hus med ett företag som ritar upp ens hus så som man önskar finns ingen katalog att titta i eller något färdigt hus att besöka. Varje hus är unikt, skapat efter hur köparen vill ha det.

I fredags var vi hem till familjen G.
Pappa E, lilla M och lille N visade stolt upp ett jättefint hus,(och sina husdjur) Mamma Z var tyvärr på jobbet. Familjen har byggt en Lövsångare. Lövsångaren påminner till viss del om hur vi har valt att rita upp vårat hus. Huset var jättefint och det var verkligen en aha upplevelse att se hur de bodde. Vi fick lite att fundera på när det gäller köket, köket var på ett sätt som vi inte ens tänkt på, men vi vet nu, tack vare besöket var kaminen skall stå.... På samma ställe som i Familjens hus.

Idag, Söndags var vi Hem till H och L och tittade på deras nya hus. De har byggt Halland130 som också så klart är ett jättefint hus. Husen som vi tittat i är väldigt olika men, H och L;s kök påminner mycket om det som vi har ritat upp. Just köket är viktigt för mig. Både fint och praktiskt ska det vara! Vi har funderat lite fram och tillbaka på hur vi vill att vårat kök ska se ut.. Nu vet vi, det blir ungefär så som H och L har det. Så även där har vi rätat ut ett frågetecken.



Tack till er alla för att vi fick komma och se på era hus det har betytt mycket
för oss. En stor ros är ni värda !






Senare på Eftermiddagen träffade vi också arkitekten igen och pratade lite om det sista. så förhoppningsvis blir ritningarna helt klara i morgon och vi kan ansöka om bygglov.

1 kommentar:

  1. Hejsan,
    Vi åkte också omkring och tittade på hus och utbyggnader innan vi började bygga. Det var jättebra. Vi fick många bra tips och råd på vägen och några missar har vi nog lyckats undvika.
    Hälsningar
    Vimsingen

    SvaraRadera