fredag 20 november 2009

Dagens utflykt......

November månad, enligt mig årets tråkigaste och gråaste månad!

Vad gör man då för att "piffa till" humöret och livet?

Vi åkte i alla fall på en liten utflykt!


I det djupaste av granskogarna i Dalarna finns ett liten by utanför Borlänge, Ett samhälle som tidigare livnärde sig på sin gruvdrift. Nu är det något helt annat som gör samhället känt.



Det är inte vilken husfabrik som helst,det är på den här fabriken som vårat hus byggs!



Huset som fabriken håller till i har tidigare varit ett pumphus till gruvan men nu håller alltså huskomponenter till där och just nu snickras det på vårat hus! Huset är charmigt även om det inte syns så bra på fotot, det är ett mycket detaljerat och gediget hus och jag kan bara föreställa mig hur många människor som jobbade i huset när gruvan var i drift, men nu är det alltså en husfabrik! Självklar så passade vi även på att ta lite kort på vårat hus.



Här är några bilder på ytterväggen. Den här väggen kommer att sitta ut mot gården och insidan kommer att bli mot vårat sovrum. Gluggen närmast som ännu inte har fått något fönster kommer alltså att bli vårat sovrums fönster. Den andra gluggen är blivande fönstret till sovrummet närmast vardagsrummet. Den här dagen var den snickarna Kent och Jonas som var inne i fabriken.













Väggarna är extra tjocka och välisolerande med hjälp av stenull som även är ljudisolerande.



Här snickras det på "burspråket" till vardagsrummet,




och här är husmodulen som det ska sitta ihop med. Om man tittar riktigt noga ser man öppningen för halvmånefönstret ovanför öppningen till pardörrarna som leder ut till altanen.



Här är några fler bilder från fabriken.


Jonas, Pontus, Jonas och Kent



Kent,Jonas och Jonas

Kent, Jonas, Jonas och Pontus


Pontus och Jonas

Här är panelen. En aningens dålig bild men nog ser man allt att det är stående/liggande panel.
Efter några timmar på fabriken var det dags att fara hem, men roligt var det, att få se när huset byggs.

2 kommentarer:

  1. Hej på er. Vad duktigt du är på att skriva Maria. In och kikar vad som händer med bygget och er ibland. Rolig läsning =)
    Ha det gott

    SvaraRadera
  2. Hej Freddan!

    Vad kul att du är in och kikar! Vi hoppas på en trevlig inflyttningsfest i sommar och du är så klart bjuden! om inte annat så blir det P&L skojsigt va! vi får hoppas att det visst band från England också kommer.

    SvaraRadera