fredag 25 september 2009

En Trolsk Afton i Bäsna Trädgård

Igår vad jag till Bäsna trädgård på en Trolskafton, Helt underbart vackert och mysigt!





Under kvällen tände de över 2000 eldar, ljus och marchaller.
Vilken stämning det var!!






Det var mingel och fika i trädgården mellan 18,00-20,00 och när mörkret föll började konserten som var helt ljuvlig att lyssna på. Det spelades bla på näverlur, kohorn tvärflöjt, fiol, gitarr , det var också körsång och solosång.








Vid något tillfälle dansades det med facklor, och de som medverkade var klädda i vita klänningar så det såg ut som om trädgården var full av älvor, så vackert!
Det lästes också dikter till hyllning av årstiderna och de som inte längre lever detta jordeliv. Himmelen var alldeles stjärnklar och en massa stjärnor gick att beskåda. Det kändes verkligen som en magisk kväll. Att vara ute i skogen i en trädgård och bara ha någon form av Eldar som ljuskälla är så otroligt vackert. Det är dessa gånger man påminns om hur vacker jorden är och hur värdefullt livet är!

Mitt syfte med kvällen var att få lite inspiration till vår framtida trädgård. Jag vill gärna ha ett vårland, sommarland och höstland. Av förklarliga skäl så är det just nu höstlandet som inspirerar mig mest. Skulle vilka ha ett land med bla Aster, Calluna ljung och Kärleksört för att nämna några av blommorna. Köpte dock inga plantor i går, det är lite för tidigt för det men i stället blev det två vackra konsoler som det sen ska hänga lyktor på :)


Bäsna trädgård är en handelsträdgård lite utöver det ovanligare slaget. Hela trädgården är som en park full med inspiration och saker som man kan köpa. Lika vacker Sommar som Vinter, Höst som Vår. Får ni en ledig dag över passa på att åk dit och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar