måndag 15 oktober 2012

Funderingar över en hallonhäck

Vi har nu på gården en hallonbuske.. Hallonbusken bestod tidigare endast av två stycken taniga hallonplantor. Jag vet att många ser hallon som en nackdel eftersom de skjuter en hel del rotskott och ska jag vara helt ärlig så gör nog jag också det. Men jag gillar dem ändå.. Därför funderar jag på att göra om hallonbusken till en hallonhäck. Tänk att det av två små mormorshallon blivit så här många grenar på mindre än ett år..

Fördelen om jag gör det nu i höst är att Häcken förhoppningsvis tar sig bra under nästa år och om det på ett år blir så här många grenar av två pinnar hur många kan det inte bli av dessa om de får lite mer spelrum.....Jag tror också att det skulle bli lättare att hålla efter en "häck".  Som det ser ut nu skulle det behövas någon form av stöttepelare, men jag vet inte riktigt hur jag ska få till det, klart det går att binda ett snöre runt men en rak linje är nog lättare att hålla snygg...

Nackdelen är den att jag inte riktigt bestämt mig.. och att vädret är skitdåligt.. att stå och gräva i regnet lockar inte så mycket..  Velandet fortsätter... Ska jag, ska jag inte...  Ja vad säger ni?