torsdag 31 maj 2012

Läge för en update!

Trots att bloggandet i perioder inte varit det mest  effektiva har jag trots allt fått ihop en hel del inlägg.. Här kommer tre inlägg

Den 21a Februari 2010
"Det är en del tomter i närheten av vår tomt som är sålda och det lustiga är att vi känner igen de som köpt tomterna.Så jag tänkte att jag skulle berätta lite om tomterna och dess ägare..."

 Den 27e April 2010 
"Minns ni att jag tidigare la ut en karta över våran gata och närområde? Nu är det nämligen så att en till tomt är såld."

Den 11e Oktober 2010
"Kanske är det kanske är det läge att uppdatera lite om tomterna. Har tidigare skrivit två inlägg om vilka som bor här och hur vi känner dem.Sedan dess har två tomter till blivit sålda..."


Det var då.....Sedan dess har vi lärt känna de vi inte kände. Och alla har vi slitit och sliter  med hem och trädgård.  Men varför påminner jag er om detta?

Jo för nu är nämligen den sista tomten på Kumminstigen såld, den röda.  Jippie tycker P och jag. Vi ser fram emot att få grannar och att det blir lite ordning på tomten som bara haft högt gräs de senaste åren.

Denna gång är det  M&A som ska byta stad och sätta spaden i marken för att bygga ett hus. Någon närmare presentation av familjen får ni inte av mig, men M bloggar, så kika gärna in på hennes blogg.

Välkomna  till Kumminstigen! Ni har en spännande tid framför er med många val och lång väntan.




tisdag 29 maj 2012

Mellan hägg och syren

Har skomakaren semester. Det blir nog en kort semester i år. "Nyss" började häggen blomma, förresten så blommar den fortfarande men nu blommar också syrenen. Hur länge sedan nyss var vågar jag inte ens tänka på. Tyckte det var i går som jag plockade en bukett med syrener och ställde på bordet men när jag tänker efter så var det förra måndagen alltså över en vecka sedan.. Det doftar ljuvligt, Nu har syrenen dock hamnat på komposten och istället står där en bukett Liljekonvaljer. Våren är allt underbar!

Fortfarande så har vi datakrångel här på Kumminstigen. Den gamla datorn,  ja den är så gammal att jag inte kan ladda över bilderna från kameran, och den nya är fortfarande på reparation, Hur lång tid det nu kan ta.... Så de enda bilderna  som jag kan få över till datorn är de som jag tar med mobilen och skickar till mailen.. Hur gjorde man förr i tiden utan datorer ;)


tisdag 15 maj 2012

Det var på tiden nu...

Har flera ggr suttit framför datorn och tänkt att nu äntligen ska jag komma till skott.. men så har lusten och energi försvunnit... Har en hel del saker som jag vill skriva om, har börjat med  research för att sen tappa sugen...   Och vad är det som gjort att jag tappat lusten så tro?

Jag vet... Det är dessa tekniska prylar som  bara jävlas med mig.. Jag tror jag har skrivit det förut, hur vår dator kraschat flera ggr..  Den är nu inne på lagning för 4e gången om jag inte minns fel..   Denna gång har den dessutom varit borta i 3 veckor redan  och inte verkar den vara på hemgång heller..  Jag är ganska flitig på att ta kort i och med att det är ett intresse som jag har jag brukar vanligtvis vara ordentlig och ladda över till en  extern hård disk men på slutet slarvade jag och givetvis försvann massa bilder.

Jag vill gärna visa vad vi gjort och inte bara skriva om det men när bilderna inte finns där, vädret inte varit det bästa så har jag helt sonika struntat i det.... Men nu, nu kände jag att  det var dags, ni får ta det som det blir..

Något som vi saknade här på Kumminstigen var en Vedbod, vintern10-11  köpte vi burar med ved. Det fungerade men var inte det optimala.  Eftersom vi eldar en hel del ville vi göra en rejäl vedbod. Så i höstas, i september om jag inte minns helt fel satte vi i gång. Vi fick god hjälp av svärisarna och lilla M. På en helg var det i stort sett klart. Ja inte målningen då, men vedboden. Jag har en ynka bild på vedboden att visa er. Det grämer mig en hel del för jag tog många bra kort och hade varit kul att titta tillbaka på.. Den bilden som jag har hittade jag i min mobil. På bilden är vedboden målad men teglet är inte på plats och dörren saknas... Minns jag inte helt fel så tror jag att jag att den  låg på bockar bredvid och blev målad.



Jag tycker bilden är charmig på något vis. Jag tror det är de gula björklöven som gör det.  Bilden gör dock inte rättvisa till Vedboden. Men snart så... Då ska jag visa er hur fin vedboden verkligen är. Ge mig bara sol och värme så ska jag ut och fotografera :)