tisdag 12 juli 2011

CONVERSE ALL STAR



Vad kan man göra om man har ett par skor över???

Tjaaa......... Varför inte som jag?!




lördag 9 juli 2011

Härliga Sommar

Det blir inte mycket inne tid nu mer.. Dagarna spenderas mest ute. Är oftast bara in en vänd för att kolla till att allt står rätt till, men det är härligt! Jag älskar solen och sommaren. Kan tänka mig att det är en del som tror att jag har gett upp bloggandet. Det har jag inte. Men det ligger inte så högt på priolistan. Att vara ute i solen och värmen ligger betydligt högre upp, så de kvällar och dagar som inte spenderas på jobbet spenderas i trädgården. Så härligt! Jag önskar att det alltid kunde vara så här! Jag har som mål denna sommar att få så mycket ordning på tomten som det bara går. Det här med tålamodet är som sagt var inte min starkaste sida och är det en nackdel med ett nybyggt hus så är det att det inte är så uppvuxet på tomten men å andra sidan kompenseras det med att det i stället blir som jag tänkt, Direkt från början.

I maj gjorde vi ett ryck och planterade en bit häck till, men allt eftersom började jag fundera på varför den inte såg ut som den tidigare...... Jag såg direkt när vi hämtade den att den inte såg ut som våran häck hemma men å andra sidan så tänkte jag att den hemma har säkert rotat sig och mår bra...

Men..... Så började den nya häcken blomma....
Rosa blommor.......

Den gamla blommade också.....
Lila blommor...

Det var inte riktigt det som var tanken.... Tanken var att det skulle vara samma häck över allt.. Vi valde i höstas att plantera en ungersk syren, syringa josikaea, och efter några samtal till Bäsna Trädgård kunde vi konstatera att den häcken som var nysatt var tydligen en syringa reflexa... Lite komiskt är det allt.. Josikaea är en tät växande planta med lila upprätta blommot. Reflexa är en snabbväxande syren, inte särskillt tät och med rosa hängande blommor.. Varandras motsatser kan man säga.. Jag är dock oerhört glad att vi köpte plantorna på Bäsna Trädgård, Servicen där ifrån har varit super! När misstaget upptäcktes lovade Bäsna Trädgård att komma hem till oss och rycka upp de felaktiga plantorna och plantera de rätta istället och för en vecka sedan dök två hurtiga kvinnor upp på morgonen. Han knappt äta upp frukosten innan det var klart. Medan vi ändå planterade häck passade vi på att plantera lite mer. Vi har som sagt var tänkt att ta det i i etapper och nu är det inte mycket kvar innan vi har häck runt hela tomten. Jag har skrivit det tidigare på bloggen, och nu skriver jag det igen.. Efter varje längd häck som vi har planterat känns tomten större och större.. Jag tycker att det egentligen borde vara tvärt om, men icke..... Efter häckplanteringen for vi ner på stan. Peace and Love stod på schemat... Mycket folk, trevlig stämning och bra musik! Det var ett perfekt avslut på semesterveckan.. Nu dröjer det några veckor till innan vi får mer ledigt.. Men nu på sommaren när solen skiner och det är ljust större tiden på dygnet så känns det som att orken och energin äntligen infinner sig, And I Like it! Tänk vad skönt att få vara hemma hela sommaren och njuta av sol å värme. Oj vad jag skulle pyssla i trädgården om så vara fallet.

Jisses Amalia vad fort det gick när vi var fyra stycken som hjälptes åt