onsdag 30 mars 2011

Rörstrand krukorna

Jag har blivit så förtjust i dessa krukor från Rörstrand. När jag träffade P så hade han redan den största krukan, måste väl erkänna att just då tänkte jag inte särskilt mycket på den.. Tyckte inte alls att den passade in, utan att den mest tog plats. Faktum är att jag också haft en sådan kruka, som jag dumt nog skickade till tippen i ett av mina rensryck, Vilket grämer mig otroligt mycket nu... För nu är det annat ljud i skällan...
Nu har en kruka fått sällskap av två till, vilket glädjer mig. Svärmor har rensat på vinden och skickade hit dem till oss, och det tacka jag så klart inte nej till tycker de är så fina och extra roligt är det när jag vet att de gått i arv på P´s pappas sida. Önskar att jag hittade en till i samma storlek som den på bordet så kan jag ha dem i fönstret.. Ska bege mig ut på jakt, Skulle jag springa på en kruka i annan form och storlek skulle den få följa med hem den med, Alla är välkomna.♥ Är det någon som har en av dessa krukor i sina gömmor eller vet var jag kan fynda en så är jag en spekulant!

måndag 28 mars 2011

Tallrikshyllan

Har haft projekt tallrikshyllan på gång länge nu och än är det inte klart, fick tag på en brun ful hylla men lite vitfärg gör susen med det mesta.. Nu gäller det bara att få tag på någon fin tallrik och annat pynt.. Som det ser ut nu är ställde jag, mest på prov dit en av våra vardagstallrikar, i sällskap med hästar, en ängel, ett rivjärn, stenar, ljuslyktor och hjärtan på tråd.




En Bekant till mig jobbar extra med att tälja hästar och jag har köpt några av honom. Platthästarna var också de trädfärgade när jag fick den men har fått sig en om målning. Tanken är att jag ska måla de andra hästarna med, men än så länge vet jag inte i vilken färg så de får stå där som de är ett tag till. Den vackra ängeln är en julklapp från syster, tidigare stod den i vardagsrummet men nu syns den mycket mer, vilket den också förtjänar att göra. Mini rivjärnet är även det en julklapp, från svärmor, tyvärr kommer det inte riktigt till sin rätta på hyllan, men det är något jag ska klura lite på, för jag tycker det är så fint och vill verkligen att den ska synas i vårat kök.

söndag 27 mars 2011

Sommarprojekt

Här är ett av mina sommarprojekt... Ska bli kul att så och förhoppningsvis också skörda....

Trädgården har blivit ett av mina nya intressen. Önskar bara att veckan hade några extra timmar, alternativt att dagen fick några flera timmar så jag hann göra allt som jag tycket är kul!

lördag 26 mars 2011

Vägra vintern!!

Jag är innerligt trött på denna hemska vinter, men som tur är börjar den äntligen lida mot sitt slut. På bara några veckor har snön nästintill försvunnit! Har försökt att förstärka vårkänslan här hemma med lite nya blommor redan förra helgen, och idag åkte ljungen på trappan och tallkvistarna i soporna.. De har varit en fin färgklick i vinter men nu längtar jag efter påskliljor, pensér, tulpaner och krokusar!!!

Mårbacka, Tant Hanna i fönstret. Det är verkligen en speciell doft på pelargoner, men jag gillar den, den påminner mig och sommar och sol, mamma och mormor som alltid hade många vackra pelargoner på balkongen på sommaren. Tänk vad minnen är förknippade med dofter! Än så länge är de lite taniga och små, men jag hoppas de tar sig och klarar sig till sommaren, de får då får de flytta ut på altanen.




På bordet står en engelskpelargon, ser ni ljustaken i bakgrunden. Det är min dop ljusstake. Jag gillar verkligen modellen och skulle gärna haft en till så det var ett par.. Tidigare trodde jag att alla som är döpta i Sverige fick samma stake men det varierar tydligen från församling till församling. Jag har fptt det förklarat för mig att staken tydligen skall vara ett kors som är böjt neråt. Så enkel och så fin!



söndag 20 mars 2011

Skrill och Grilldag!!

Många, många gånger har jag under tiden som vi letat hus undrat varför "vårat" hus aldrig dykt upp... Ofta så förstår man inte varför något sker (eller inte sker) förens efteråt.. Nu förstår jag varför vi aldrig hittade "vårat" hus. Vårat hus fanns inte, det var något som vi skulle skapa själva, vi fick inte bara ett fint hus på kuppen... Vi lärde också känna en massa härliga människor. Idag har vi åkt på en skrill och grilldag med några av grannarna på Kumminstigen med omnejd. En helt underbar Utedag, varmt och skönt i luften och solen sken så underbart! Lite skidåkning för några, lite skridskoåkning för andra, lek i snön för somliga och en hel del solning för min del. En fin snögubbe fick vi till också ! Perfekt avslut på helgen, synd bara att dagar som dessa går så fort!



Tänk vilken tur man kan ha ! Ett fint hus och fina vänner... Tack Livet!

söndag 13 mars 2011

Träd

Vi har tre stycken träd på tomten, rättelse; Vi har tre stycken små träd på tomten.... Jag reser som bekant en hel del i jobbet.. I två helt olika städer har jag fastnat för saker som man kan ha i träd, rättelse; Stora träd.

Holken är bara för häftig, men våra träd är för små. Skulle det flytta in en fågel och bilda familj tror jag nästan att stammen skulle gå av. Särskilt högt upp skulle den inte heller komma... Ingen match för en slug katt som är hungrig...




Jag funderade och fascinerades varje gång jag kom till denna stad hur de lyckades med detta,rättelse; jag undrade hur de ska reda ut det hela....



Visst är det juligt och snyggt! Sist jag var där var det bara mörka träd som stod där, vilket jobb att linda runt slingorna på grenarna och vilket jobb att linda upp dem, Undra hur många meter som har gått åt... Att linda träden med slingor till nästa år, det skulle absolut gå, eller kanske inte om jag tänker efter... Antagligen är grenarna för smala, men snyggt är det!

torsdag 10 mars 2011

Spring i Benen

Åh vad jag har spring i benen, eller alltså, jag tror det är vårkänslor. Typ!!! Alltså jag längtar så mycket efter våren och sommaren, tänk så skönt att bara gå ut i värmen och friska luften.. Gå en rask promenad och springa några steg, göra av med energin i fysiska aktiviteter, gräva i landet ja tom måla huset skulle fungera(tack och lov är det redan gjort) gräva för resten av häcken jag vill bara UT, UT, UT... Tänk så skönt att cykla till jobbet och känna den varma vinden i ansiktet och känna lukterna av allt grönt, åh vad jag längtar efter att cykla fort fort och komma snabbt fram!! Lite kontraster är det nu med kalla vindar, knöliga och hala och livsfarliga cykelbanor. Tänk vad härligt att se krokusarna komma upp ur jorden, plocka en bukett Vitsippor, lukta på liljekonvaljer. Förhoppningsvis så dröjer det inte allt för länge

Idag när jag tittar ut har jag dock ingen energi alls. Snön vräker ner och det är kallt och ruggigt ute. Snön och den här hemska vintern suger musten ur mig!! Om den bara kunde försvinna.. Tänk om det skulle kunna spöregna i några dagar så alls snö försvann i stället för att snöa ännu mer.

Istället sitter jag har inne och planerar för vad jag vill göra ute och jag har många tankar och funderingar... Faktiskt så tror jag att jag ska ge mig på ett projekt och snickra lite... Det ska bli spännande, för jag är inte alls duktig på det. I skolan ratade jag träslöjden och valde i stället syslöjd. De lektionerna sprang jag med glädje till och irriterades över att de var så korta(trots att de var längre än en "vanlig"lektion).. Sy tror jag faktiskt att jag fortfarande är ganska bra på, om inte annat så gillar jag att sy och pyssla. De här "snickeri" planerna som jag har är inte stora och inte allt för avancerade (tror jag ) för vanliga människor men för mig är det, Ser dock fram emot det med stora förväntningar... Hoppas verkligen att det blir av...




Har ni hört den här Radioreklamen;

"Du är Lotta Cronvall, du bor i Ystad, jobbar med barn, har den bästa Jane i ditt liv, är gudmor till hennes son. Du gillar utgångar, dricker rödvin och gillar Converse. Du vill resa till solen, cruisa genom USA. Vara långledig på sommaren, sluta tidigare på fredagarna, få sovmorgon på måndagar, Du ska se Foo Fighters, du gillar The Awesome Hives...(lägg nu till bakgrundmusik samt en ivrig, engagerad och energifylld röst som berättar detta)...Du vill gå i pension vid 60, Du vill vara ekonomiskt oberoende inom kort, du vill bli Mrs Arson...Och det bör du bli......För det har du FÖRTJÄNAT!"

Åh vad jag gillar den reklamen är det någon mer än jag som hört den?? Jag minns inte alls vad de gör reklam för, men det är inte det som är poängen för mig... Jag tror nog att det är så många tänker så här, ja kanske inte vara Lotta Cronvall, m
en att drömma om olika saker. Drömmar håller en vid liv..
Bilden är lånad

söndag 6 mars 2011

Härliga Mars

Åh vilken härlig dag! Äntligen ledig helg, bara det är ett stort plus!! Vaknade i morse och såg att solen sken så fint, låg och drog mig i sängen (mysigt) när telefonen ringde.. Trippel A undrade om vi ville med på promenad i solskenet, C anslöt och promenaden avslutades med en trevlig fikastund. Perfekt början på en produktiv dag. Känns som att min energi smått börjar komma tillbaka, delvis misstänker jag starkt att Solen har en stråle med i spelet..... Ja faktum är att det känns som att jag under veckan som varit hunnit med en hel del saker som hela tiden har skjutits på då orken och energi inte räckt än mer till att jobba och göra det viktigaste...

Efter fikastunden hos Trippel A blev det pyssel här hemma, penseln fick komma fram, tvättmaskinen har slitit, dammsugaren har jobbat och en nygammal sak har gjort comeback. För första gången i mitt liv har jag lagat mat i lergryta... Gjorde Potatisgratäng och fläskfilé, smart med endast en form och enkelt eftersom den sköter sig själv i ugnen och jag kunde fortsätta med andra saker som jag förhoppningsvis kan visa senare.




Lergrytan är gammal, jag har ärvt den av mamma, men den har bara stått i skåpet och samlat damm, kan faktiskt inte ens minnas när hon senast använde den. Märkligt nog har den klarat sig undan mina "rensryck" Jag gillar inte oordning i mitt hem och att spara på saker som man inte behöver, oftast resulterar det i att jag slänger/ger bort saker som jag aldrig kommer att använda.. Har aldrig tänkt använda lergrytan men ändå fick den märkligt nog stå kvar... Det mesta av det som jag rensat bort har jag aldrig saknat men en sak som jag här om dagen kom på att jag saknade var en Rörstrand kruka. Tänk att jag efter tio år saknar den, är inte säker på om jag borde ha sparat den ändå för var skulle den stå under dessa år som jag inte haft användning för den?? Utrymme är en begränsningsvara. Ändå känns det lite tråkigt att den inte finns kvar hos mig.

Men Lergrytan gör, och jag kommer garanterat att använda den igen. Himla praktisk, enkelt och fram för allt gott... Maten ja den blev himla god!! I all hunger glömde jag så klart att ta kort på den färdiga rätten,

Konstaterar som så många andra gånger att dagarna och helgerna går för fort! Nu när man äntligen hunnit ikapp är det dags att jobba igen... Underbara Mars, Månaden kunde inte ha startat bättre, Sol och plusgrader, snön har sjunkit undan en hel del och det känns verkligen att våren snart är här på riktigt, Åh så jag längtar efter grönt, knoppar och vårlukter, och när våren väl är här så står det inte på förens sommaren är här. UNDERBART!!