lördag 31 juli 2010

Nya

men kanske inte så överraskande projekt på gång......

När vi nyss avslutat ett stort projekt är det dags att börja på nästa....Nu är det dags att så gräsmatta.... Vi har funderat ett tag på hur vi ska ta tag i det hela, att så gräsmatta kan tyckas enkelt men det är inte så enkelt när jorden är hårt packad och och man har fått sig en mindre fin ogräsmatta på tomten. Än så länge har det mesta gått enligt "planerna" här i huset.. Det är bara en sak som tagit längre tid än vi trott och kostat mer än vi kunnat föreställa oss,och det är målningen av huset. Att ett nytt trähus suger mer färg än ett redan målat hus är ganska logiskt, men som sagt var; vi trodde inte att det skulle krävas så mycket färg och tid som det gjorde. Hursomhaver, nu är huset färdigmålat och bra blev det! Men det gjorde också att den fula ogräsmattan hann växa till sig rejält.


Ogräsmattan


P och jag är såna människor som vill avsluta ett projekt innan vi börjar med ett nytt. Heller ett helfärdigt projekt än två halvklara, och det var också så vi tänkte när vi målade och målade. Naiva som vi var trodde vi i vårt stilla sinne att ogräsmattan inte skulle hinna växa så mycket. Tittar vi tillbaka på kort för bara en månad sedan fanns det inte mycket ogräs på tomten, men det var då.

Finshaktning pågår, varken ogräs på våran tomt eller åker "look-a-like" på tomten framför

1a juni var J här och finplanerade tomten och tre last med nya fin matjord kördes hit. Tidigare så var den endast grovplanerad, men då blev alltså mindre knölig och den nya matjorden jämnade ut de sista eventuella ojämnheterna. Det är enkelt att tro att det bara hade gått att så gräs då, men de fanns en baktanke med att vi inte gjorde det då. Vi ville helt enkelt att eventuella luftfickor och sättningar skulle framträda innan gräsmattan var klar så att vi enkelt skulle kunna jämna till dem med en kratta på egen hand. Vi hade dock inte trott att målningen skulle ta en sån långtid och att ogräset skulle hinna få fäste och ge oss en hemskt ful ogräsmatta...
VI har funderat på hur vi på bästa och enklaste sättet skulle kunna fräsa upp jorden och börja så, att kratta ut den för hand skulle ha varit ett evighetsprojet med tanke på hur hårt packad jorden är och vi tror att vi skulle ha tagit oss vatten över huvudet om vi gett oss in på att hyra en jordfräs för att få upp jorden.. Så igår kom S med en traktor och ett fräsaggregat snabbt gick det och bra blev det. Nu har vi ingen ogräsmatta längre, nu har vi en jordmatta i stället. Känns skönt att veta att det här med att fräsa upp jorden är avklarat, etapp ett på gräsmattan är avklarad nu börjar börjar etapp två; dvs kratta och så. Hade tänkt att vi skulle börja med det idag och enligt yr.no skulle inte vädret vara allt för dåligt men, nja norrmännen och vi har nog stött på en kulturkrock när det gäller tolkning av väder.. Med andra ord inget bra så gräsmatta väder, dock dess bättre bloggväder.. Inget ont som inte för något gott med sig :) Ganska rogivande att kunna sitta vid datorn utan att få dåligt samvete, Har plockat fram en gammal gammal Absolute Music skiva så nu sitter jag här och lyssnar på låtar från 1995. Rätt så roligt att lyssna på dem faktiskt, och faktum är att det börjar ljusna ute. Jippie! Kanske kan vi pyssla lite med vår framtida gräsmatta trots allt!

Lite skillnad va?!


torsdag 22 juli 2010

Äntligen färdig målat.

Äntligen Äntligen så är huset färdigmålat! Det har tagit många timmar, flera liter färg och en massa massa ork och energi, men nu äntligen kan vi lägga penseln åt sidan, för ett tag i alla fall. Bjuder på lite bilder på huset och annat smått och gott.





Som ni ser så har det hänt mycket sen vi började bygga huset, från början var det bara vi som byggde men nu är det fler hus på väg, det tycker vi är roligt!



Trippel A har också börjat bygget och målningen av sitt hus. Men det är klart, när man är så liten som lille A kan man inte måla hela tiden..




Ebba har span på något intressant ute.



Tyvärr så är det inte bara vi som trivs på kumminstigen.. Getingarna gör det också, men om några dagar kommer Anticimex och tar bort dem! För några såna inneboenden vill vi inte ha!!

lördag 10 juli 2010

Kotte

Vi har fått inneboende här på Kumminstigen.

En liten igelkottsunge. Den bor under våran farstu. När katterna har varit ute och svansat har de hela tiden krypit under farstun, nu förstår vi varför. De har så klart sett kotten före oss. Antagligen har den bott där ett tag utan att vi sett den. Det verkar som att den har kommit i från mamman för den är jättehungrig, den har ätit en hel del kattmat så jag är faktiskt lite orolig att den ska få ont i magen. Har sagt till mig själv att den ska inte få så mycket mat, men när jag ser hur hungrig Kotte är så är det klart att den ska få lite mer. Ingen av oss är någon expert på igelkottar, men vi ska göra vårat bästa för att ta väl hand om den, Har googlat lite och tydligen är torrfoder för katter bra att ge den, Helst ska det vara light och det kunde inte passa bättre för vi har en kattdam här hemma som har lite svårt att hålla figuren och som äter just light torrfoder. Nu under dagen har Kotte fått mjukmat och jag kan lova att det smackas för fullt. Svärmor säger att Igelkottar är ett lyckodjur som kommer att föra mycket lycka med sig, och det tackar vi för. För, för lite lycka kan man aldrig få!!





fredag 9 juli 2010

Målning pågår

Det har inte varit särskilt mycket bloggande på sistone. Dels har vi haft lite datahaveri men det är löst nu, Däremot har Borlänge Energi fortfarande inte blåst in fibern, Det är nu juli och det skulle påbörjas i maj i vårat område,. GRRRRR. vad irriterade jag blir, Personen som är ansvarig för det hela svarar inte ens i telefonen trots att han finns på kontoret, mycket dålig stil!!! Dessvärre så finns det ingen annan leverantör att välja på i detta skede, så det enda vi kan göra är att vänta och vänta.


Vi har påbörjat ett till stort projekt på huset. Nämligen målningen.. det känns som ett evighets projekt, Jag vet inte hur många veckor som vi har hållit på, jag har helt tappat räkningen men många är det, P har gjort det mesta eftersom han har haft några lediga dagar.Klar är iallfall att det tar en väldigt långtid. De är i och för sig inte så konstigt: De dagarna som P har varit ledig har han jobbat på som en tok och när jag har kommit hem från jobbet har vi fortsatt. Det är inte allt för snabbt gjort att måla ett hus samtidigt som vi båda jobbar Heltid. Jag börjar dock skymta slutet! Så här långt har vi gjort av med 190liter färg. Färgen som vi målat med är Alcro Bestå. Valet föll på den eftersom den i flera tester fått topp placeringar och goda omdömen. Så nu räknar vi med att slippa måla huset på många många år.