torsdag 29 april 2010

Handtag, Famntag, Klapp eller Kyss

Tja jag väljer nog faktiskt Handtag. Även om Famntag, Klapp eller Kyss inte skulle ha suttit så illa, så sitter handtaget ännu bättre :)



Nu är det mycket enklare att öppna dörren!



Minns ni träden som vi köpte i höstas ?


För några dagar sedan såg det ut så här på träden. Förhoppningsvis är knoppen ännu större nu med tanke på hur varmt och skönt det har varit den senaste veckan.


Svärmor har tagit väl hand om träden under vintern som varit.

tisdag 27 april 2010

Mörkblå

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev lite om våra grannar.... Minns ni att jag tidigare la ut en karta över våran gata och närområde? I vilket fall som helst kan ni läsa om det här. Nu är det nämligen så att en till tomt är såld. Det var ett tag sedan men tyvärr har jag inte hunnit skriva om det tidigare, men nu så!

Det är den mörkblå tomten som är huvudperson i detta inlägg. Det är C med familj som köpt den:) Vi tycker att det är jättekul att "våran" gata håller på att fyllas. I början när det bara var vi som köpt en tomt funderade vi lite hur länge vi skulle bo "utan" grannar, skulle det kanske dröja länge ? Nu med facit i hand ser vi att det inte alls dröjt särskilt länge innan tomterna blivit sålda, och det gillar vi. För vem vill bo helt ensam på en gata? Det ska bli kul att lära känna C med familj! Och vet ni.... C bloggar också :)


torsdag 22 april 2010

Ny adress!

Ja nu äntligen har byggdörren fått en ny boplats och våran fina dörr har flyttat in till vårat hus. Ställningen till byggströmmen har också försvunnit och lika så snickarnas koja. Det börjar faktiskt se lite mer städat ut på tomten.. men bara lite...




Jag vill också passa på att tipsa er om det här.. Medan jag var och kikade på dörren kom det några grannar på besök. Jättekul att lära känna de som redan bor där. Jag fick en lapp också.



Jag gillar loppisar jättemycket. Jag hoppas det kommer mycket folk. Få se om vi kanske hinner fixa till ett bord med saker från oss som söker nya ägare. Har länge tänkt att vi ska rensa innan vi flyttar för att sedan sälja på men tiden bara springer förbi. Kanske är detta ett ypperligt tillfälle?

lördag 17 april 2010

Karaktär


Under veckan tycker jag att det har blivit lite mer karaktär på vårat hus. Farstun är klar, och "krusidullen" har kommit på plats. Fodren runt garageportarna är också klara, och garageportarna är in monterade, det blir så fint så. Snart ska riktiga dörren monteras, och den fula byggdörren ska få en ny boplats. Det är väldigt praktiskt att ha en byggdörr, men ack så ful den är! Jag är så glad över våran farstu, den är så pampig och fin och räcket är precis så som jag vill ha det!

Vi är förbi huset varje dag och de flesta dagar plockar vi skräp, men ändå ser tomten så skräpig ut.. Det är ett evighets göra kan jag lova... Det står inte på förens vi kan börja planera hur vi vill att tomten ska se ut. Som det ser ut nu så består den av lera, en stor jordvall och skräp. Bättre blir det !

måndag 12 april 2010

Larmat

Idag var det äntligen dags! Det riktiga larmet är nu installerat! Måtte det ha en skrämmande effekt på tjyvar och annat obehagligt folk! Jag hoppas det inte kommer till användning men vad vet man, Nu har i alla fall vi gjort vad vi kan för att skydda oss! Om tjuvlarmet skulle gå, hehe jaa då kommer hela kvarteret att märka det!



Idag har också fuktmätning av plattan gjort, den är inte torr ännu så parketten och klinkern får vänta ett tag till innan de kommer på plats. Inne i Huset har i alla fall J och O fortsatt med listningen. Det blir så fint såå!! Vilket piller jobb, mycket tålamod krävs !


Fuktmätning pågår!



På eftermiddagen ringde svärfar, han hade varit förbi huset och sett att Garageportarna höll på att monteras in, självklart åkte jag förbi huset en vända till för att se hur fint det blir.. Skönt att spånskivorna äntligen är på väg bort.. De har skämt huset, men snart är de ett minne blott!




I helgen var också målarna i huset. Vi har valt att måla hallen, tvättstugan och vardagsrummet. Meningen var också att vi skulle ha valt tapeter tills idag... men ... det har vi inte gjort.....






Här är två tapeter som jag gillar, om det blir dem ?? ja det visar sig! Egentligen är jag inte så mycket för blommiga tapeter men man är väl inte bättre än att man kan ändra sig!


söndag 11 april 2010

Under tiden som jag vara borta

Hände det en hel del saker på huset. Eftersom jag inte var hemma vet jag inte i vilken ordning sakerna kom på plats, men vad gör väl det ? Framåt har husbygget gått i alla fall, men minns ni hur det såg ut innan jag åkte ?







När jag kom hem såg det ut så här;

Garaget målat!


Ingen kabelhärva i elskåpet


Innertaket på plats



Spottar i taket


Spröjs på halvmånefönstret


Skafferiet och garderobernamålade


Fönsterbrädor på plats

Bygget av F och M´s hus har börjat


Panelen utvändigt klar

Nog är det lite skillnad?!


Tillbaka i verkligheten var det också dags att städa huset, medan vi städade fick vi finbesök som också hjälpte till med städningen....

Som också kontrollerade att ställningen höll för lite klättring:)


Vi passade även på att provmåla lite vilken färg som skulle passa i vardagsrummet och hallen. Vi hade köpt med oss fyra olika färger, som vi test målade med. Valet föll på en färg i tonen sand. Resultatet får ni inte se i dag, men jag lovar, snart så ska jag visa er!