måndag 15 mars 2010

Då var det dags igen då....

Björnligan har gjort Comeback......





Natten till idag hade vi inbrott i huset ännu en gång.. F*n vad less jag blir på alla j***a puckon som finns ute i samhället!! F*n också, dra åt h*****e med Er!!! Det märkliga är att det finns ju inget av värde att stjäla i huset, men in ska de tydligen ändå. Även snickarnas koja har de gått in i. Bytet då....

  • En mössa
  • Tre skor (notera;inte tre par skor utan tre stycken skor)
  • Kaffe
  • Torra bullar
  • En radio


Ja man kan ju undra vad det är för Alien som varit in i huset och snokat som tydligen har tre fötter... Tidigare har jag trott att jag förstått hur människor som blivit utsatta för inbrott känner sig, men jag har nu insett att jag tidigare inte alls har förstått. Det är en väldigt obehaglig känsla att veta att någon obehörig varit in i ens hus. Nu bor vi ännu inte där och vi har som sagt var inget av värde alls i huset men tänk om vi skulle bott där och de hade gått igenom våra lådorna som skulle varit fulla med våra tillhörigheter. F*n vad respektlösa människor det finns. Usch jag skulle vilja skriva en massa fula ord om vad man skulle göra åt dessa människor, men jag har lite hyfs och behåller det för mig själv. Jag hoppas dock att bullarna var mer än torra, jag hoppas de var fulla i mögel!

Efter första inbrottet stals verktygen och i samband med att nya verktyg (som för övrigt inte förvaras i vare sig huset eller kojan) inhandlades fick snickarna med en radio. Något som jag vet att de blev glada för, vilket jag förstår. Musik underlättar! Jag kan förstå deras besvikelse när de upptäckte att radion blivit stulen. Tänk att en sån liten enkel sak som en radio så kan vare en stämningshöjare när man jobbar.

Tydligen är det vanligt med inbrott vid husbyggen. Naiv och dum som jag är skulle jag inte ens ha kommit på tanken att bli utsatt för detta brott. Jag har aldrig tidigare blivit utsatt för brott men nu på mindre än en vecka har vi haft två inbrott i huset. Det är två för mycket!

Nu finns där ett bygglarm i alla fall. Jag hoppas det skall avskräcka en hel del!
Meningen med dagens inlägg var att jag skulle skriva lite om saker som skall in i huset, samt lite inspiration, men min inspiration har försvunnit. Jag hoppas jag finner den snart!



Vanten som tjuvarna glömde förra gången

söndag 14 mars 2010

Vår

Veckan som varit har för min del mestadels bestått av jobb och åter jobb... och lika bra är väl det.. Bygget ska trots allt betalas.

Grabbarna jobbar på med huset. Invändigt är det mycket som är klart, en hel del är kvar, men det är inget som det kan fortsättas att jobba på, för plattan måste torka riktigt innan arbetet forsätter. Elektrikerna fortsätter med att dra kablar. Borlänge energi har varit och grävt upp till röret med fjärrvärmen, så snart har vi fjärrvärme! Fönstren som kom i råglas har blivit bytta och nu sitter där klarglas precis så som det ska vara. Sist men inte minst så har snickarna börjar jobba utvändig med panelen. Det blir så fint så!! Om jag för egen del summerar veckan ser det ut ungerfär så här;

Lördag 6/3 städdag..

Helt otroligt vad mycket skräp det blir!! två vändor till Fågelmyra. Släpet var lika fullt båda gångerna. Första vändan så bestod släpet endast av spillbitar från gips skivorna som skruvats upp på väggarna.


Söndag 7/3 inspirationsrunda.

Denna dag gjorde vi en inspirationsrunda till Västerås. Det är jobbigt att bygga hus! Vi har köpt ett nyckelfärdigt hus och det enda som vi tagit på oss är städning, men trots det är det en massa tid som går åt till beslut som skall fattas och självklart är vi även på bygget varje dag och kollar hur det står till.. Det kan verka simpelt att "bara" bestämma hur det skall se ut invändigt, MEN hittar man tex vi tex en snygg duschvägg är det inte bara att köpa,. Vi vill ju ha det snyggaste priset också. Så med andra ord, ut och leta i olika affärer efter det billigaste priset.



Måndag 8/3

Budgivning på lägenheten. Nagelbitare ?? Självklart så vill vi få ut så mycket som möjligt.. eller som P säger: På något sätt måste dina lyx artiklar finanseras....


Tisdag 9/3 Inbrott.

Vaknar av att telefonen ringer.. Ett mindre trevligt samtal som informerar att vi under natten haft påhälsning av tjuvar...


Onsdag 10/3 Kontraktskrivning

lägenheten är såld...Kontraktskrivning med nya ägaren.



Torsdag 11/3 Hmm

Ja vad gjorde vi då?? Enda lediga dagen tillsammans och jag minns inte vad vi gjorde... utarbetad eller vad ??

Fredag 12/3

Jobb, Hela lååååånga dagen


Lördag 13/3

jobb, jobb, jobb, men jag börjar se ledigheten...


Söndag 13/3

Jobb och så klart en sväng till huset.. Första svängen på 2 dagar, så många dagar har det aldrig dröjt mellan besöken.. Tur att P varit där och kollat läget varje dag.





Det går framåt med elen som ni ser. Det var en riktig kabelhärva vid elskåpet, men det är nu ett minne blott!



Taket i garaget är färdig gipsat.
Fjärrvärme på G!Arbetet utvändigt fortsätter med Panelen. Foder runt fönstren är också på plats. Notera att på nedersta bilden är det rätt fönster i köket som är på plats! Bye Bye råglas, Välkommen, klarglas!

Och så vädret då;
För en vecka sedan såg det ut så här..Ett besök på kyrkogården och stenarna syns knappt.




Idag såg det ut så här, takdropp :) Våren är här!

tisdag 9 mars 2010

Björnligan??

Idag fick vi som så många andra husbyggare har fått; vi fick ett mycket obehagligt samtal...

Det har varit inbrott på vårat husbygge. Inbrottet har skett någon gång mellan 19,00-07,00 den 8-9/3.


Jag blir så arg. Satans j***a förbannade , respektlösa, iq-befriade, j***a idioter! Vad f*n har ni för rätt att göra så här mot era medmänniskor? Jag undrar hur ni skulle känna er om ni råkade ut för samma sak?!

Som tur är har vi aldrig förvarat något av värde i huset. Även snickarna har plockat undan de flesta verktygen, men självklart skall allt som går att stjäla stjälas. Snickarnas koja har också fått sig en på hälsning. Trots att vi alla har varit försiktiga och inte lämnat värdesaker framme har det stulits saker för över 15,000 kronor. Men hörrni tjuvar, sitter ni här och läser på bloggen så kan jag avslöja en hemlis för er!

Vi har aldrig förvarat saker av värde i huset och vi kommer i framtiden inte ens att förvara så mycket som en kartong med skruvar i huset. Något mer besök av er vill vi INTE ha. I snickarnas koja kommer det inte att förvaras så mycket mer än ett par svettiga strumpor som stinker så ni får kväljningar när ni sticker in huvudet i kojan.

Oprofessionella och klantiga som ni är kan jag också berätta att vi sett att någon av er har stora fötter och att ni saknar en vante...


Jag tror på karma! Det som man strålar ut får man tusenfalt tillbaka. Det är jag helt övertygad om. Det gäller alla oavsett om man är snäll eller elak...


lördag 6 mars 2010

Dörrar

Idag har vi beställt dörrarna till huset.

Ytterdörren blir en pardörr som vi valt att ha mörkröd.






Innerdörrarna i huset blir s.k compact dörrar. Så här står det på swedoors hemsida om innerdörrarna:

"Compact är en av de mest formstabila konstruktionerna på marknaden. Utöver detta gör den välarbetade ytan och gedigna gångjärnen den till en av de vackraste och mest graciösa dörrarna. den är dessutom ljudreducerande. De har en bättre ytbehandling och en massiv konstruktion"

Då var det bara handtagen som fattades....

onsdag 3 mars 2010

Visning

Idag har vi haft visning av vår fina lägenhet. Under tiden som visningen var passade vi på att smita där ifrån och istället ta med oss katterna till huset. Det var alltså deras premiär tur till huset, och de verkade trivas. Till en början hängde de mest på mig men sedan gjorde de sig hemmastadda i fönstret och satt och spanade ut. P passade på att ta några bilder, men tyvärr hade vi inte med oss vår kamera utan mobilen fick agera standin för kameran .. Där av den sämre bildkvaliteten.



Det är dubbla känslor att sälja lägenheten.. Ska bli jättekul att flytta in i huset, vi båda längtar, men jag har bott så länge i lägenheten så det känns konstigt att inte bo där och att någon annan skall flytta in.. Det har varit ett stort intresse för lägenheten och det var många som kom på visningen. Vi håller tummarna att det är lika många som budar på den också :)

I måndags 1/3 var också rörmokaren till huset och äntligen fylldes slangen till golvvärmen med glykol och värmen kopplades in i plattan, så nu är det betydligt mycket mysigare i huset än vad det varit. Tidigare var det faktiskt kallare inne än ute men nu är det ändrat på det! Numer är det skönt att gå in i huset. Den 1a februari började jobbet med att resa väggarna och exakt en månad senare är värmen på. Det är helt otroligt vad fort det går!


Lite glykol hamnade utanför när slangen skulle fyllas på .


Nu när värmen är på har det blivit kondens på rutan.
Det är mycket fukt i grunden som ska bort!


Jobbet med innerväggarna har också fortsatt. Reglarna har fått sällskap av isolering, spånskiva och gips. Vi har valt att ha spånskiva bakom gips på alla väggar i hela huset. Vi har två anledningar till att vi valde det. Dels så ljudisolerar det ytterligare lite grann och eftersom P är extremt ljudkänslig är det lika bra att vi isolerar så gott det bara går, sen så blir det lättare att sätta upp tavlor och väggarna blir mer stöttåliga.


Fifty/fifty, hälften gjort!
Gipsskiva och spånskiva till vänster.
Spånskiva som väntar på gipsskiva till höger.

Spån bakom gips


Elektrikerna jobbar på för fullt de med. Det börjar bli ett riktigt spindelnät av kabelhärvan... Ujj vilket jobb att trassla ur den !


tisdag 2 mars 2010

Inspirationsrunda

För någon dag sedan tog vi oss en tur med bilen och åkte på inspirationsrunda. Vi hade inte bestämt något mål utan det fick bli som det blev, och det blev en hel del inspiration och ideér :) Dagens stora överraskning var en gårdsbutik som vi hittade av en slump; Lokgårdens gårdsbutik. En jättefin och mysig affär på alla sätt. Kan verkligen rekommendera er den butiken, Den är väl värd ett besök, och om ni skulle åka genom Leksand, sväng av till Häradsbygden och kika in på Lokgården. Jag är säker på att du inte kommer att bli besviken. Vi hade tur som hann in i Butiken, vi kom tio minuter innan stängningsdags, men vi blev dock kvar längre än 10min :) Det är Lena och Börje som driver Lokgården, Lena är konstnär och målar tavlorna och möblerna som finns inne på gårdsbutiken

Det fanns så mycket fint som jag vill ha till huset, tyvärr dröjer det några månader till innan vi kan flytta in, men hade vi redan bott i huset skulle vi återvända hem med en massa fina saker. Om inte annat så ska jag åka tillbaka när vi gjort oss hemmastadda i huset och det är dags att inreda med en massa fina saker. Medan vi var där passade vi på att ta lite kort på Lokgården
Dörren in till Gårdsbutiken är en av de finaste dörrar som vi sett!! Den skulle sitta som ett smäck på vårat hus. Det är Allmoge Snickerier i Leksand som gjort den och det som är lite lustigt är att jag förra året skrev ett inlägg om just Allmoge Snickerier. Redan då hade jag alltså hittat på deras fina dörrar på Internet men vad jag vet så är det på Lokgården som jag för första gången sett en av deras vackra dörrar i verkligheten, men som jag skrev i det inlägget; "smakar det så kostar det". Det hade varit jättekul att ha en så fin dörr på huset men det får bli någon annan gång. Vi tog en hel del kort inne och utanför gårdsbutiken som jag tänkte bjuda på!


Lena och Börje

Den vackra dörren




Ibland brukar P och jag ta oss En inspirationsrunda. Även innan vi påbörjade bygget av vårat hus gjorde vi det, men nu när vi bygger och verkligen har möjlighet att påverka hur vi vill att vårat hem ska se ut är det om möjligt ännu roligare, Vi tog en massa kort på fina hus och detaljer.. Även om inte allt passar på vårat hur är det kul att se vilka fina detaljer det finns på många hus. Tyvärr var inte vädret det bästa vilket gör att bilderna inte ser så jätteroliga ut, men jag tänkte visa er några fina detaljbilder. Några av bilderna är en aningens suddiga men det beror på att jag förstorat dem för att kunna få en någorlunda bra bild på just den detaljen.



Det är inte många som har kurbits ovanför fönstret eller på fönster luckorna