fredag 20 november 2009

Dagens utflykt......

November månad, enligt mig årets tråkigaste och gråaste månad!

Vad gör man då för att "piffa till" humöret och livet?

Vi åkte i alla fall på en liten utflykt!


I det djupaste av granskogarna i Dalarna finns ett liten by utanför Borlänge, Ett samhälle som tidigare livnärde sig på sin gruvdrift. Nu är det något helt annat som gör samhället känt.



Det är inte vilken husfabrik som helst,det är på den här fabriken som vårat hus byggs!



Huset som fabriken håller till i har tidigare varit ett pumphus till gruvan men nu håller alltså huskomponenter till där och just nu snickras det på vårat hus! Huset är charmigt även om det inte syns så bra på fotot, det är ett mycket detaljerat och gediget hus och jag kan bara föreställa mig hur många människor som jobbade i huset när gruvan var i drift, men nu är det alltså en husfabrik! Självklar så passade vi även på att ta lite kort på vårat hus.



Här är några bilder på ytterväggen. Den här väggen kommer att sitta ut mot gården och insidan kommer att bli mot vårat sovrum. Gluggen närmast som ännu inte har fått något fönster kommer alltså att bli vårat sovrums fönster. Den andra gluggen är blivande fönstret till sovrummet närmast vardagsrummet. Den här dagen var den snickarna Kent och Jonas som var inne i fabriken.













Väggarna är extra tjocka och välisolerande med hjälp av stenull som även är ljudisolerande.



Här snickras det på "burspråket" till vardagsrummet,




och här är husmodulen som det ska sitta ihop med. Om man tittar riktigt noga ser man öppningen för halvmånefönstret ovanför öppningen till pardörrarna som leder ut till altanen.



Här är några fler bilder från fabriken.


Jonas, Pontus, Jonas och Kent



Kent,Jonas och Jonas

Kent, Jonas, Jonas och Pontus


Pontus och Jonas

Här är panelen. En aningens dålig bild men nog ser man allt att det är stående/liggande panel.
Efter några timmar på fabriken var det dags att fara hem, men roligt var det, att få se när huset byggs.

onsdag 18 november 2009

Bygglovet

I dag fick vi ett samtal från kommunen om att det fattades vissa mått på huset som var nödvändiga för att de skulle kunna bevilja bygglovet... stress stress stress!! Vi vill så klart att bygget ska komma igång då fort som möjligt, förhandsbeskedet på bygglovet är beviljat men det är inte det definitiva och det var till det som det fattades mått.. Det blev några samtal fram och tillbaka men nu verkar det som att det löst sig, tack varje JonasHuskomponenter som hjälpte oss och såg till att det blev rätt. Thank You!


Den här veckan har varit en väldig innehållsrik vecka, ja faktiskt en av de mest innehållsrika veckorna på väldigt lång tid.. Det har hänt en massa roliga saker, allt tänker jag inte berätta här utan bara det som hör till huset. Det mesta med banken är också klart. Tänk om livet hela tiden flöt på så här bra!!!

fredag 13 november 2009

Panelen och livet

Tiden och livet rullar på, nu väntar vi bara på att bygglovet ska beviljas och att grunden ska påbörjas och det är Dala Grundteknik som ska göra grunden åt oss. Det har varit stiltje på bloggen några dagar men i huvudet så snurrar tankar och idéer..... P pratade med Huskomponenter i dag och där är våran panel färdigmålad, grundad och snart kommer "gubbarna" att börja snickra ihop dem också.

Även konstruktions ritningen är helt klar!


Nu börjar det verkligen kännas som att det händer något! Det börjar bli verklighet... Vi kommer inom snar framtid att bo i ett nybyggt hus!

torsdag 5 november 2009

Huskomponenter


Det kanske inte tidigare riktigt har framgått vilken husleverantör som vi valt. Eftersom vi förhandlat med flera olika företag har jag valt att ligga lite lågt utifall att det skulle bli ett annat företag. Men nu kan jag Stolt berätta att det är Huskomponenter som ska bygga vårat hus.

Det känns så bra att det är just de som ska bygga vårat hus, och eftersom vi funderat på det här med husbygge i flera år har vi läst runt en hel del på nätet och besökt en massa olika husfabrikörer och Huskomponenter är det enda företaget som vi bara har hört positiva saker om! Det känns också extra kul att det är ett företag ifrån Borlänge!

Oj vad pirrigt det är, förväntansfullt pirrigt!
Grunden ska påbörjas om ca 2-3 veckor, lite beroende på när bygglovet kommer, sen är det tänkt att huset skall resas i Januari! Det går undan minsann!


Marits vita skrin




En blogg som jag brukar följa är Marits vita skrin, Hon har mycket fina bilder på kläder och inredning, och nu även en Tävling!

Klicka på bilden så kommer ni till hennes blogg!

M:s fina lampa

Vi har lärt känna ett par här i stan som precis flyttat in i sitt nybyggda hus. Vi var ute och gick en kväll i somras och såg ett hus som höll på att byggas med det företaget som vi vill bygga med , så vad är då inte lämpligare än att "ta för sig" och gå fram och snacka med de som redan är i byggsvängen, Sagt och gjort, vi knatade fram till dem och frågade lite om huset och hustillverkaren och på den vägen är det. Sedan dess har vi besökt dem flera gånger och tittat i deras fina hus. Här om dagen tog vi oss en promenad och gick förbi deras hus som nästan är klart. M i familjen har precis som jag ett stort tycke för kristallkronor. Den här fina lampan sitter i deras lika fina badrum. Jag skulle vilja att en sån flyttade hem till oss med ! Tyvärr hade jag ingen annan kamera än mobilen med mig därav den lite sämre bild kvalliten.




Medan jag ändå är inne och skriver vill jag passa på att göra lite reklam för den här sidan.. Kika in och rösta på vår blogg!

tisdag 3 november 2009

Köket...

Står överst på "att göra" listan!

Vi är inte riktigt säkra på vilket köksfabrikat vi ska välja. Dels vill vi att det ska vara en speciell typ av lucka men sen måste priset stämma också. Så här blir i alla fall köket att se ut oavsett luckor.



Just det här köket kommer från Storsjökök, Det är verkligen jättefint rakt igenom, väntar på offerten också hoppas den är minst lika fin! Vi har också varit och tittat på Claesson kök i Krylbo. Skulle kännas extra kul om det blev just de som levererade vårat kök eftersom det är tillverkat i Dalarna... Mitt Hjärta slår lite extra för lokalproducerat! Claesson kök är i en klass för sig, Det är det allra finaste köket som vi sett. Jag hoppas hoppas verkligen att jag kommer att få njuta av en Claesson kök i huset.


Den här bilden kommer från Claessonkök. Gillar verkligen den här typen av lucka när det är vitrin del med kryss upp till. Vi har också kollat på Hth kök och Marbodal kök mfl. Vi har kollat på så många att jag inte ens minns namnen på alla. Alla kök är jättefina på sitt sätt men i slut ändan är det prislappen som styr...och



Har jag berättat att vi ska ha sekleskifts panel på huset? Den här bilden är lånad men så ska panelen vara på vårat hus.