tisdag 27 oktober 2009

Smakar det så kostar det.........

Dörrar är ett annat projekt som hör till huset. Vi har valt pardörr till huset. Jag kan redan nu riktigt föreställa mig hur fint det kommer att bli.. Tänk er vid jul; det är snö ute och kallt, det hänger en granriskrans med rött snöre på vardera dörr. En gammeldags jul, en riktig Madicken jul för mig... Som med allt annat finns det en hel uppsjö av dörrar att välja mellan, och smakar det så kostar det... Än har vi inte bestämt oss... Vi funderar lite fram och tillbaka... P vill helst ha en dörr utan fönster och jag vill nog ha en med fönster tror jag, dock inte stora fönster.....

Det är fördelar och nackdelar med allt. En fördel med glaspartier på dörrarna är allt ljus som de släpper in... En väldigt stor nackdel med dem är att de inte direkt är insynsskyddade... Vi kommer trots allt att bo i en stad och vi vill inte att vem som helst ska kunna kika in... Här kommer några smakprov....
Denna dörr tycker jag är helt ljuvlig! Ett extra plus är att den är gjord i mitt kära Dalarna....

Denna dörr gillar jag skarpt, glaspartier som släpper in ljus, men ändå ser man inte "rakt in" i huset.Till sist en heltäckt dörr. En klassisk dörr. Enkel och fin.

Vi får se vilken dörr det blir.. Det är inte bara att välja och vraka, det finns en även en budget som helst ska hålla! Med största sannolikhet kommer dörren att vara vit, det är alltid något. Håll tummarna för mig nu! Ska skrapa min Trisslott som jag köpte idag. Plötsligt händer det sägs det...I veckan ska även konstruktionsritningen av huset påbörjas. Spännande!

måndag 26 oktober 2009

Inlämnat!

Bygglovet är inlämnat!

Det var några små saker som skulle justeras, men vi räknar med och hoppas att bygglovet är klart om en månad!

Bygglovsnämnden har möte den 2a och 9e varje månad! Förhoppningsvis hinner de med vårat ärrende den 2a.


Optimistisk?
Ja självklart!

Förväntansfull??
Jaaa!!!
torsdag 22 oktober 2009

Huset och mera lampor...

I väntan på att något ska hända har jag surfat runt lite på Internet under förmiddagen. Hittade lite på bilder på ett hus som påminner mycket om hur vårat kommer att se ut.
Ungefär så här är det tänkt att huset ska se ut. Vi ska inte ha fönster på gaveln så som det är ritat på det här huset, utan vårat hus blir sammanbyggt med garaget. Fönstren till vänster på huset på kommer att skjutas ihop på vårat hus och ett litet tillkomma. Där de två som ska sitta ihop kommer matplatsen att bli och vid det lilla kommer det bli en arbetsbänk. Tidigare i bloggen har jag lagt in planlösningen, kolla på den så förstår ni.Och så här är det tänkt att baksidan ska se ut, en liten justering bara... Det lilla fönstret till vänster kommer att sitta på samma plats fast till höger. Där kommer tvättstugan att vara. Visst blir det fint!
Har sett några fina lampor också. Är inte dessa mysiga.. Kanske får den vita plats i vårat hus!tisdag 20 oktober 2009

Bygglov!

Idag har vi fått hjälp att fylla i papprena om bygglov som ska skickas till kommunen, så nu är i alla fall de påskrivna och rätt i fyllda. Det är snabba ryck som gäller. Tanken är att grunden skall påbörjas i November/December. Det som vi väntar på för att kunna skicka in dem är ritningarna över huset i a3 format, men sen så ska papprena in fort som möjligt!!

Här är en bild över hur vill och hoppas att huset ska stå på tomten !

söndag 18 oktober 2009

Våra Grannar!

I dag har P träffat våra framtida grannar A och M. Antagligen de vi kommer att träffa mest då de köpt tomten bredvid oss :-) När vi köpte tomten var det en tomt som redan var såld och eftersom vi är aningens nyfikna av oss ringde vi till kommunen och frågade lite fint vilka det var som skulle bli våra grannar Det var alltså A och M.

Vi tänkte att vi skulle kolla läget lite vilka ena de är, och ni (A&M) behöver inte vara oroliga, P har berättat att bättre grannar kan vi inte få! Med andra ord ett topp betyg! Det var kul att höra lite om era husplaner. Tänk när vi bor där i våra nya fina hus! Det står säkert inte på tiden går fort! Kanske ska vi slå till och ha en grillkväll tillsammans i sommar/höst.


Tyvärr hade jag nöjet att jobba istället för att träffa er, men det ska bli jättekul den dagen vi ses. Om inte annat så kommer vi i framtiden att ses väldigt mycket oftare!


torsdag 15 oktober 2009

M ♥ P
Tänk att vi är så olika men ändå så lika.

Livet har varit oss generöst, det visade sig från sin bästa sida dagen då vi fann varandra. Snart har fem år gått. Vart har de tagit vägen ? Livet går fort när man har roligt !

Tänk att du och jag har möjligheten att bygga ett hus.
Vi är lyckligt lottade som få!


Du är min bästa vän, hjärtevän och älskade. Du är min Kärlek! Vilken tur jag hade som träffade just dig! Du kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta. Kärleken är Evig!

Dagdrömmar

Sitter här och slösurfar framför datorn. Är allmänt seg efter en mycket mycket tidig morgon på jobbet.... väckning kl 4,15. Zzzzzz. Tur att det är ett toppenjobb i alla fall!

Än dröjer det länge innan huset är på plats, men drömma och fantisera kostar inget! Ett ganska billigt nöje faktiskt... Desto dyrare om man ska förverkliga sina drömmar....

Hur under flera år önskat mig en riktigt fin kristallkrona, men har hela tiden sagt att den ska jag köpa en när vi bor i hus. Här hemma är det så fint som det är, inget som saknas eller eller är trasigt,men de här sakerna skulle jag vilja ha i vårat hus... (Käre P. Sucka inte nu. Önska kan jag väl få göra :-) *blink* *blink* Du vet väl hur jag är..... puss puss )

Den här kronan har jag spanat in i en Butik i Borlänge... Den är bara helt underbar...Något som inte är lika fint är priset.... 10,995 svenska riksdaler... Vet inte om jag ska avslöja vilken affär, jag hoppas nämligen att kronan hänger kvar tills den dagen som jag slår till... Något som jag däremot kan avslöja är hur den ser ut och tillverkare. Den är ännu finare i verkligenheten. Jag har tagit några kort på den själv men de ger inte kronan det fina djup som den har. Inte ens på Krebs hemsida lyckas de fånga, den mäktiga känslan över den....

En till lampa som jag tycker är hel underbar är Bergsmanskronan. Det som gör det lite extra fint för min del är att den ursprungligen kommer från Dalarna. Kulla som jag är vill jag gärna framhäva det positiva med Dalom. Att ha en sådan krona hemma inte bara för att den är fin utan också för att den har en anknytning med Dalarna skulle kännas extra speciellt! Bergsmanskronan har en enkel design men ändå är den så exklusiv.


Nu när jag ändå är inne på Dala tema måste jag skriva några rader om den vackra leksandsstolen. Det är bestämt att vi ska ha en köksö i köket och vad skulle då inte passa bättre än den här barstolen från leksandstolen ?

Den finns både i trä eller stoppad dyna. Den vita är min favorit. Ståtlig och fin!Dagens sista Dala-föremål är dessa fina mattor från Pappelina. Dessvärre tror jag att vi måste avstå från dem trots att jag så gärna vill ha en. Har en mycket stark känsla av att våra älskade fyrfotade kommer att klösa sönder dem totalt....
Jag gillar tanken på att ha "lokalproducerade" saker hemma. Varför köpa något från Tex Kina när vi har så mycket fina produkter i vårt vackra land.. Självklart är priset avgörande till stor del, men tänk om....

tisdag 13 oktober 2009

Kaminproblem

Vi som trodde att vi hade fått klart för oss var kaminen ska stå.
-Icke då!

Nu har vi ritningen med kaminen in ritad och det ser inte alls ut som vi tänkt oss. Väggen som kaminen står emot blir i vårt tycke för kort och svår möblerad. Tanken var att soffan ska stå med ryggen mot sovavdelningen och tvn sitta på väggen mot arbetsrummet. Ett alternativ är att ställa kaminen på andra väggen men till vilken nytta ? Placerar vi soffan mot väggen som vi tänkt med kaminen bredvid kommer det antagligen att bli alldeles för varmt att sitta i soffan och elda samtidigt.....Tillbaka till ruta ett vad gäller kaminen.....hmm

Ett annat förslag som vi funderar på är att placera kaminen i mitten av rummet , vid "Gångstråket " till och från köket/sovavdelningen. På så vis kan man njuta av kaminen i många rum samtidigt, fristående eller mot en vägg,det är inget vi vet än så länge... Någon som har något annat förslag eller kanske rent av bilder på en kamin centrerat i rummet ? Vi har hört och läst om flera som placerat kaminen på så vis, men inte sett hur det ser ut. Förslag och idéer mottages tacksamt !

söndag 11 oktober 2009

Husvisning kan man säga!

I helgen har vi varit lediga och den mesta tiden av helgen har gått åt till hustankar... Nu börjar det närma sig slutresultatet med stora steg.... Ialla fall på papper...... Det dröjer tyvärr ett bra tag till innan huset står där.

Ett sätt för att få lite idéer och räta ut lite frågetecken är att besöka folk som byggt hus. Där kan man både se huset och höra med dem som bor där vad de tycker att vi bör tänka på, och kanske kommer de med några förslag. Eftersom vi har valt att bygga hus med ett företag som ritar upp ens hus så som man önskar finns ingen katalog att titta i eller något färdigt hus att besöka. Varje hus är unikt, skapat efter hur köparen vill ha det.

I fredags var vi hem till familjen G.
Pappa E, lilla M och lille N visade stolt upp ett jättefint hus,(och sina husdjur) Mamma Z var tyvärr på jobbet. Familjen har byggt en Lövsångare. Lövsångaren påminner till viss del om hur vi har valt att rita upp vårat hus. Huset var jättefint och det var verkligen en aha upplevelse att se hur de bodde. Vi fick lite att fundera på när det gäller köket, köket var på ett sätt som vi inte ens tänkt på, men vi vet nu, tack vare besöket var kaminen skall stå.... På samma ställe som i Familjens hus.

Idag, Söndags var vi Hem till H och L och tittade på deras nya hus. De har byggt Halland130 som också så klart är ett jättefint hus. Husen som vi tittat i är väldigt olika men, H och L;s kök påminner mycket om det som vi har ritat upp. Just köket är viktigt för mig. Både fint och praktiskt ska det vara! Vi har funderat lite fram och tillbaka på hur vi vill att vårat kök ska se ut.. Nu vet vi, det blir ungefär så som H och L har det. Så även där har vi rätat ut ett frågetecken.Tack till er alla för att vi fick komma och se på era hus det har betytt mycket
för oss. En stor ros är ni värda !


Senare på Eftermiddagen träffade vi också arkitekten igen och pratade lite om det sista. så förhoppningsvis blir ritningarna helt klara i morgon och vi kan ansöka om bygglov.

fredag 9 oktober 2009

Min blogg!

Jag vill att min blogg, ska vara praktiskt, snygg, lättläst men framför allt innehållsrik.....

Det här med innehållsrik, det kan antagligen bara jag styra... Med största sannolikhet beror innehållet på vad jag väljer att skriva om och vilka bilder jag väljer att lägga ut. Det kan i och för sig hända (och kommer förhoppningsvis att hända) att någon väljer att skriva en mycket innehållsrik kommentar.

Lättläst, ja det styr jag med, till viss del....... Det är mitt val hur jag ska uttrycka mig, jag kan välja att göra det enkelt eller svårt.... Detta är saker som jag vet att jag kan välja.......

Nu till den sak som jag inte kan styra lika lätt över.
Än......

-Layouten!Tusan vad dålig jag är på det! Har varit in på hundratals bloggar under min tid vid datorn. Den ena bloggen snyggare än den andra. Jag vill också ha en snygg blogg! givetvis så förstår jag att det ligger en hel del jobb bakom det men det kan jag också lägga ner... Bara jag visste hur jag skulle göra. Vissa har det så städat och fint på sin sida.. Jag önskar att jag kunde ha "Etiketter" till höger som stod uppradade vacker och prydligt. Tänk vad lättläst för den som ville att att bara klicka på tex trädgård och få fram alla mina inlägga om trädgården.

Andra har radat upp "bloggar som jag följer" Somliga har ändrat teckensnitt till något som gör snirkligt vackra bokstäver och vissa har en skitsnygg personlig layout som gör hela sidan.

Det vill jag också ha, men hur gör jag? Sen räknaren kom på plats har jag haft över 1000 besökare, någon måste väl veta hur man gör?


Det skulle göra mig oerhört glad om någon ville ta sig tiden att lära mig hur man gör..... kanske lämna en liten kommentar som gör mitt bloggande mycket vackrare.

onsdag 7 oktober 2009

Planlösning

Vi har fått två till alternativ om hur planlösningen ska se ut.... Nu börjar det likna något.. men fortfarande är vi inte riktigt helt hundra.... Fördelen med det är att vi fortfarande har möjlighet att ändra oss... Vi Diskuterar också vilken takvinkel vi vill ha.. 27 eller34 det är frågan det. Ni som läser får jättegärna lämna en kommentar om vad ni tror är bäst i planlösnigen och takvinkeln. Bilderna blir större om ni klickar på dem. Det lutar åt att det blir det andra planlösnigen

tisdag 6 oktober 2009

Räcke och tapet

En sak som vi inte är riktigt överens om här hemma är är altan/farstu räcket. Vi har tyvärr lite olika idéer där......

P vill att räcket ska se ut så här, på ett ungefär, dock vill han ha stjärnor istället för hjärtan.Jag (M) vill att det ska se ut så här. Vitt ska det så klart vara....ja... vi får väl se hur det blir.... Båda är ialla fall fina :-)En sak som vi båda däremot tycker är vacker är denna tapet. Nu dröjer det ett tag innan vi kan bestämma tapeter men fantisera lite kan man trotts allt göra... Tänk er denna tapet som fondvägg i tex sovrummet.