måndag 31 augusti 2009

Tillbaka några veckor i tiden



Vi ligger lite efter i bloggen om våra husplaner, så jag tänkte gå tillbaka lite i tiden.

Tankarna har funnits i flera år och vi har velat fram och tillbaka, vägt för och nackdelar mot varandra, men det största problemet har varit att hitta en tomt som vi tycker känns helt rätt. Egentligen när vi ser tillbaka på det så har vi haft en hel del tomter att välja på men ingen av dem har känts riktigt rätt. En del har varit för dyra, för små, legat nära en stor väg, sluttat kraftigt, eller legat i ett område där vi inte vill bo. Det är många saker som skall klaffa och jag vet att vi varit petiga men det finns ingen som helst anledning till att inte vara det. Det är ju trots allt vår livs affär som vi ska göra och vi vill bo där och trivas i många många år!

Huset kan man alltid gör om, om våra behov skulle ändras men tomten, den är ju där den är, den går aldrig att flytta eller vrida och något som varit viktigt för oss är att få så mycket sol som möjligt på tomten och solen är lite svårflyttad den med, men som det ser ut nu så, ligger våran tomt helt rätt för oss, Den är lagom stor, ligger lagom centralt, och vi kommer att ha sol hela dagen på verandan :-) En sak till som vi ser som ett plus med tomten är att den ligger i slutet av gatan vid en vändplan, så vi borde inte ha allt för mycket biltrafik vid huset.


I Mitten av april 09 hade vi ett möte med en husleverantör, det ledde ingen vart men det planterade ett lite frö i våra tankar så i Juli tog vi kontakt med dem igen, vi visste att vi inom en snar framtid skulle få reda på om vi fått den tomten som vi ville ha eller inte så vi ville förbereda oss lite. Någon vecka senare kom ett brev med posten, vi fick välja mellan de tomter som vi hade anmält intresse på, vilken lycka att vara bland de första spekulanterna och kunna välja hur vi ville! Det följdes av några dagar med mycket tankar och grubblerier men den 18e Augusti meddelade vi vilken tomt vi ville ha och den 25e Augusti skrev vi på papprena.

söndag 30 augusti 2009

Ny blogg

Kvällen och natten till ära har vi bestämt oss för att börja blogga.

Dels för att vi själva vill dokumentera vårat husbygge men också för att andra som är i samma situation som vi varit får lite inspiration och mod att de också börja bygga. Under flera år har vi velat fram och tillbaka, ena stunden har vi varit säkra på att vi ska bygga och nästa stund har vi varit helt övertygade om att det inte blir något.

För alla er som någon gång påbörjat tankarna i att bygga och sedan börjat forska i det lite så vet ni hur mycket tid och energi det går åt, Att bygga ett hus är inte så bara, även om man lejer ut arbetet så blir det en hel del att fixa själva, både praktiskt och teoretiskt - och en massa beslut och val som ingen annan än en själva kan ta, men spännande är det och mycket roligt!

Under de åren som vi drömt och hoppats på att vi någon gång skulle bli byggherrar över vårat eget husbygge har vi letat och letat information på nätet. En hel del har vi hittat och nu hoppas vi också att våran blogg ska vara intressant för någon. Förhoppningsvis finns det alltid någon som man kan roa :-)

Kumminstigen :-)

Där ska vi bo och trivas !